English · Français · Español · Português · Italiano · Deutsch · Nederlands · Ελληνικά · Русский · 日本語 · 中文

Master geluid ...

Beschrijving

Sound Chef Pro is een professioneel hulpmiddel om eenvoudig geluidsfrequenties te leren. Het werkt zowel met Apple Mac OS X als met Microsoft Windows. Om in stappen te leren kun je kiezen voor 10, 15 of 31 frequentiebanden. Het programma kan op 2 manieren gebruikt worden:

- LEREN (LEARN). In deze modus hoor en leer je de verschillende frequenties, terwijl het scherm je laat zien welke frequenties je al gehoord hebt en welke je het meest geleerd hebt.

- TEST. Met deze modus kun je je vaardigheden en kennis testen door middel van een "geluidsdictee". Het laat de resultaten voor iedere frequentie en een totaalscore zien. Je nivo aan het einde van een test kun je publiceren op deze link.

Download

Versie: 1.03

Grootte: ongeveer 3.7 MB

Systeemvereisten: Windows XP, Vista, 7 - Mac OS X 10.4 en hoger

Een stabiele internetverbinding is noodzakelijk om het programma te kunnen gebruiken !!!

De demo versie is gratis. In de demoversie is alleen de 10 frequentiebands-test beschikbaar.

Download for Windows   <<<   Kies je versie   >>>    Download for Mac OS X

KOPEN

Tijdelijke introductie prijs: 19.00 EUR - Inclusief 5 opeenvolgende installaties en gratis updates gedurende 2 jaar.

Je ontvangt je serienummer per email binnen 24 uur na betaling.

Tijdelijk bieden we een gratis licentie aan, aan iedereen die deze site en het programma kan vertalen in één van de ontbrekende talen bovenaan deze pagina. Neem contact met ons op.

Details

    Frequenties zijn de basis-elementen van alle geluiden die je oren waar kunnen nemen. Kennis van deze materie is van groot belang of je nu in de studio, of met live geluid werkt. Het draait voor een groot deel om het vakkundig balanceren van alle frequenties in geluid en muziek. Geluidstechnici gebruiken al jaren grafische equalizers om het geluid aan te passen voordat het uit speakers komt. Op die manier worden muziekinstrumenten en stemmen aangepast aan een specifieke ruimte en worden ze aangenaam om naar te luisteren. Musici op het podium en in de studio zijn afhankelijk van deze grafische equalizers. We moeten dezelfde taal spreken om wensen en mogelijkheden op elkaar af te kunnen stemmen.
    Als we jong zijn, kunnen onze oren geluiden waarnemen van 20 Hertz (laag / de bassen) tot 20 000 Hertz (hoog). Naarmate we ouder worden kunnen we de allerhoogste frequenties niet meer horen. In de wereld van geluidstechnici is deze grote bandbreedte aangepast tot een selectie van 31 representatieve banden (stukjes) om het mogelijk te maken het geluid aan te passen met behulp van grafische equalizers. Sommige grafische equalizers hebben slechts 15 of 10 banden, waardoor ze minder controle geven.
    Met behulp van Sound Chef Pro kun je eenvoudig, stap voor stap leren om ieder van deze frequenties te herkennen en er vertrouwd mee te raken. Frequenties zijn het alfabet van geluid. Je kunt niet schrijven zonder het alfabet goed te kennen. Hetzelfde geldt voor geluid.
    Het doel is om musici en geluidstechnici dezelfde taal te laten spreken om de best mogelijke resultaten te bereiken.
    Sound Chef Pro gebruik een speciaal algoritme, opgeslagen op onze server, om jouw vaardigheden te analyseren en te testen. De frequenties die je kunt horen zijn aangepast conform de ISO 226:2003 equal-loudness contours (100 phons) om je het beste luistercomfort te geven.

Fouten die nog opgelost moeten worden:

- Knipperende fader, alleen onder windows: wordt spoedig opgelost.
- Fatal Exception ERROR indien te veel faders worden aangeklikt in de TEST modus, alleen onder windows: wordt opgelost met hoge prioriteit.
- Neem met ons contact op om een fout te melden.

 

Veel gestelde vragen (feedback en vragen van gebruikers zullen hier geplaatst worden)

- Als je vervormde hoge tonen krijgt op een Macinstosh, open dan "Audio Midi setup" (in applicaties/hulpmiddelen) en configureer je primaire audio op 44100,0 Hz. Klik hier voor een screendump.

- Hieronder aardige feedback, met dank aan Jordan (Erg hoge score):
"Hoi,
Ik ben blij met dit programma. Ik probeer het iedere dag te gebruiken, en iedere dag wordt mijn score hoger. Allemaal mooi en aardig, maar de score is niet van het grootste belang.
Ik kan nu mijn mixen openen en met mijn oren de precieze frequentie horen die een probleem veroorzaakt. Het klinkt raar, maar het is net alsof ik absoluut gehoor krijg!
Mixen zal nooit meer hetzelfde zijn.
Bedankt.
Jordan Schaff (Everett, WA)"

 

Sound Chef Pro Nivo's


GOUD
Boven 2600 punten

ZILVER
Boven 2100 punten

BRONS
Boven 1600 punten

STUDENT
1600 punten en lager

 

Informatie

Ontwikkeld, geprogrammeerd en ontworpen door Stéphane BRUNET (Frankrijk)

Met dank aan:
Félix & Maël BRUNET, Corinne DELAVAL, Michel & Jacqueline BRUNET
RUN PRODUCTIONS (Frankrijk) Boekingskantoor, en al hun artiesten
Lisa GUTKIN (THE KLEZMATICS - USA) Violist en zanger
LE CONFORT MODERNE (Frankrijk) Concert- en tentoonstellingsruimte
AFRICOLOR (Frankrijk) Festival
Andy HALES (Frankrijk) Vertalingen en correcties
AudioFanzine (Frankrijk) Muziek apparatuur nieuws & beoordelingen. Eerste Sound Chef Pro beoordelingen !

Email    Face    Twitter

Tweet

Copyright © 2011 Sound Chef Pro. All rights reserved.
Software protected by INPI registration number 411963 220311 & 419435 160611.